Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

03.05.2024 23:07

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philippa, Věry Adámkové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 167/1998 Sb., o návykových látkách.

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá
Foto: Archiv Davida Kasala
Popisek: David Kasal

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se obrátím také na pana ministra, protože jsem jeden z předkladatelů. A musím vám, pane ministře, říct, nejsem žádný začátečník, jsem tady deset let. Protože to, co jsme se domlouvali s lékaři, je opravdu důležité ochránit naše děti. A ve chvíli, kdy při garančním výboru zjistíte, že tam je tohleto dáno, ano, můžete tvrdit, že to bylo v původním komplexním pozměňovacím návrhu, ale toto, já jsem k tomu přistupoval ve chvíli, kdy to byl poslanecký návrh, mě žádná domluva dvou ministrů v té chvíli nezajímá.

A hlavně bych vás chtěl upozornit, jako předkladatel jsem se účastnil jednání, ne určitě všech, ale těch dvacet jednání, která byla, tak jste nebyl ani vy, ani pan ministr Válek, abyste tam tohle sdělil. A chtěl bych vědět, jakým způsobem souvisí řešení psychoaktivních látek s tím, že se nebudou kontrolovat restaurační zařízení. A ten argument, jako omlouvám se. Vy tady řeknete, že to bude zjednodušení. Tak já to řeknu úplně obráceně. Ještě jste to sám ve svém projevu řekl. Že se vlastně odstraní kontrola z restauračních zařízení, nebo otevřených zařízení, jak jste řekl. No ale ona teď byla právě v těch všech, které jste potom jmenoval. V restauracích, školách, školkách, v nemocničních zařízeních. Tak je logika, že tedy najednou z jednoho to odstraníme, i když u všeho ostatního to bude?

Ještě sám řeknete: Ale voda se kontrolovat bude. No tak budeme kontrolovat vodu a nebudeme kontrolovat potraviny? Logika mi tady úplně chybí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.